Hej

Jag heter Teresa Christiansson och arbetar som Hkk-lärare på Duveds skola som ligger i Åre Kommun.

Jag har inlett ett samarbete med de lokala Ica-handlarna i Åre, Björnänge och Duved.

Handlarna skänker 100 kassar med ”Familjekassen” till Hem- och konsumentkunskapen.

Denna ekonomiska möjlighet är helt fantastiskt för en lärare. Att gåvan kommer utan motprestation gör det ännu större.

Min tanke med den här bloggen är bland annat att ge ICA lite tillbaka genom att eleverna tycker till kring deras ”Matkassar”  Det är viktigt för mig att koppla lektionerna till kunskapskraven för Hkk. Här tänker jag att eleverna ska få ge feed-back på allt de lagar. De ska även ta bilder och reflektera över olika metoder och redskap de kommer använda. Det ska finnas kopplingar till ”Hållbar utveckling” ”Hälsa” ”Miljö” och ”Ekonomi” som är betygskriterer i Hkk.

Vi kommer lägga upp egna bilder som vi tar i klassrummet och dessa bilder tillhör skolbloggen. Vi arbetar med upphovsrätt och vi kommer inte lägga in bilder som inte är våra egna.