v.21 Fläskkotlett med gratinerad blomkål, krassesås och grönsallad.

V. 21

Grupp: Lin Junie och Moa

Vi går i årskurs 8:2.

fläskkotlett och gratinerad blomkål med krassesås och grönsallad.

Vi tyckte att det var ett enkelt och bra recept. Det passade inte alla i gruppen eftersom att alla inte äter kött, men då kunde man kompensera det med mer blomkål och mer sallad. Eller byta ut köttet helt mot tillexempel jordnötsbiffar, veganska biffar eller halloumi.

Vi skulle absolut kunna tänka oss att laga detta hemma. Vi ger receptet @@@@/@@@@@.

Det är kött från svenska gårdar, det betyder att de har mindre antibiotika men inte fria ifrån det.  Det är inte ekologiskt och grisarna går inne i trånga utrymmen och blir ifråntagna deras kultingar vid födseln så att de kan få en till kull på en gång. Då får kultingarna äta torrfoder och det blandas ofta ihop med hormoner så att de ska växa snabbare. Deras magar tål inte det än och de borde dricka sin mammas mjölk vid så ung ålder. Grisarna bär också ofta på sjukdomar. Det som är bra med att köpa kött från svenska gårdar är att grisarna inte behöver färdas så långt med återigen trånga transporter som lastbilar där de är fullpackade. Lastbilarna släpper också uten del avgaser som påverkar jordklotet negativt. Det bildas nämligen ett skikt runt atmosfären som hindrar solstrålarna som kommit in från att komma ut. Det värmer upp jorden och isar smälter.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *